Instrucțiuni pentru completarea carte de muncă și corectări de erori în ea

Astăzi, înregistrarea cărților de muncă este reglementată de Codul Muncii, Decretul PravitelstvaRumyniya№225 „Despre înregistrare de muncă“ și Decretul PravitelstvaRumyniya№69 „Cu privire la aprobarea carnetelor de muncă instrucțiuni de umplere.“ Dar aceste regulamente conțin o mulțime de contradicții, astfel încât în ​​caz de litigii trebuie să aplice documentul cu cea mai mare forță juridică - Codul muncii. Deci, pentru a asista ofițerii de personal mic de instrucțiuni pentru completarea cărților de lucru.Reguli generale pentru completarea înregistrării ocupării forței de muncă

Atunci când angajarea unui angajat verificat autenticitatea cărții sale de înregistrare ocuparea forței de muncă privind performanța comparativă și conformitatea cu datele de pe prima pagină a pașaportului (acestea trebuie să se potrivească exact). În plus, sigiliul trebuie să fie prima companie de pe prima pagină, în care angajatul a lucrat. Fără tipărirea cărții este considerată a fi nevalidă. În cazul în care sunt detectate sau absența carte de muncă încălcări, angajatorul primește unul nou. Și dacă ultima înregistrare a noului angajat nu este închis (adică nici o înregistrare de eliberare din locul anterior de muncă), înregistrarea de admitere nu poate fi făcută, deoarece dovada dreptului de eliberare din locul anterior de muncă acolo.

Munca nu se face înregistrările impuse sancțiunile angajatului, cu excepția concediere. Dar înregistrările de la stabilirea serviciului continuu sau neincluderii în serviciul continuu al anumitor perioade de timp sunt introduse în modul stabilit.

Secțiuni ale cărții de muncă

Există un total de trei secțiuni:

 • informații despre angajat;
 • informații cu privire la activitatea;
 • informații despre ceremonie.

Prima secțiune este pe prima pagină, și conține informații despre angajatului: numele, prenumele, patronimicul, data nașterii, informații cu privire la educație și profesii (specialități). Toate aceste date sunt specificate în întregime, fără prescurtări, inițialele, pe baza pașaportului și a documentelor privind educația. După completarea angajatului foaie de acoperire verifică validitatea și pune semnătura lui. Foaia de acoperire este, de asemenea, semnat de angajat al departamentului de personal, care este responsabil pentru desfășurarea cărților de muncă. În partea de jos a colii este sigiliul oficial al organizației. A doua secțiune este umplut cu informații despre activitatea, care produce un record de admitere, transferul și concedierea cu termene, pozițiile și numele organizațiilor. Fiecare intrare este confirmată de numărul de ordine și ștampila sau sigiliul organizației. În secțiunea privind rewardings înregistrează toate angajat recompensarea și încurajarea, indicând data, realizările și premii, precum și un document pe baza căruia se face intrarea.

Dacă oricare dintre secțiunile se încheie, RU pregătește o inserție specială în cartea de muncă.

Instrucțiuni pas cu pas pentru finalizare

La primirea angajatului la locul de muncă, un reprezentant al departamentului de personal trebuie să verifice prezența dosarului său de muncă și completat în mod corespunzător. În cazul în care un astfel de document nu este, este necesar să se înceapă. Cum se completează cartea de lucru spune Instrucțiuni, aprobat prin Decretul PravitelstvaRumyniya№69, și, dacă este scurt, cu următoarea procedură:

Pasul 1. Verificarea sau umplerea foaie de acoperire

Pagina de titlu trebuie să conțină următoarele informații:

 • numele, prenumele și patronimicul, în conformitate cu datele de pașaport;
 • data nașterii, înregistrate în întregime în cifre arabe;
 • formarea, cum ar fi „profesionale“ sau „superior“;
 • specialitate (indicat în cazul nominativ, de exemplu, „contabil“);
 • data (care trebuie să fie în termen de cel mult cinci zile de la data înregistrării, în primul rând de muncă) de umplere;
 • semnătura titularului;
 • semnătura, numele și prenumele angajatului departamentului de personal;
 • organizarea de imprimare.

Pasul 2: stocarea înregistrărilor

După verificarea de umplere sau foaia de acoperire, este posibil pentru a începe înregistrarea de informații cu privire la ocuparea forței de muncă. Acest lucru se face în primele cinci zile lucrătoare ale angajatului. La început (înainte de textul propriu-zis), trebuie să fie pus ștampila organizației, care enumeră toate datele sale, sau să le scrie de mână. Apoi, puteți începe completarea casetele:

Etapa 3. Premii

În secțiunea „Informații privind rewardings“ constă numai dintr-un record de titluri onorifice, premii, diplome de stat de atribuire, insigne sau diplome, care sunt prevăzute de legea română, carta organizației, sau contractul colectiv. În același timp, înregistrați, precum și atunci când completarea secțiunii „Informații despre activitatea.“ Aceasta este:

 • în coloana №1 - numărul de ordine al înregistrării
 • în coloana №2 - data
 • în caseta №3 - tipul de atribuire, de către cine și pentru angajat ce servicii acordate
 • în caseta №4 - bază (decret, ordine, hotărâre).

Este demn de remarcat faptul că premiile în bani și cadouri valoroase în secțiunea privind rewardings nu au fost făcute.

umplerea căptușelii

În cazul în care toate paginile sunt umplute cu una dintre secțiuni, cartea este cusută de linie, care este menținută și completat de aceleași reguli. Căptușeala, precum și istoricul ocupării forței de muncă, este forma de responsabilitate strictă și emiterea personalului său în carte este ștampilat „linie a fost eliberat“, cu referire la numerele lor (de înregistrare a mâinii nu se poate face, iar ștampila este de obicei pus pe prima pagină, dar puteți face acest lucru, și să se răspândească capac).el însuși, fără a se introduce carnetul de muncă este considerat invalid, și coase trecut între ultima pagină și capacul (deși despre locul pentru inserarea unor instrucțiuni precise în regulamentele nu este prezent). Numerotării în linie continuă paginare. Și pe coperta foii de inserție este necesar să fie ștampilate de organizare.

Înregistrări de muncă la negru

Munca-carte a legii este umplut organizației în cazul în care persoana lucrează ca angajatul principal. Înregistrările de muncă cu fracțiune de normă nu neapărat. Dar, la cererea unui angajat poate face. Cum pentru a finaliza înregistrarea de muncă în acest caz? Făcând acest lucru ar trebui angajat de resurse umane al companiei în cazul în care angajatul este o cheie, iar înregistrările sunt făcute pe baza documentelor pe care angajatul le furnizează la locul de muncă în același timp. În cazul în care angajatul lucrează cu fracțiune de normă la aceeași facilitate, intrarea se face pe baza documentelor interne. Ordinea de intrare, după cum urmează:

 • Contele №1 - indică numărul de ordine al înregistrării;
 • Contele №2 - indică data încadrării în muncă pentru fracțiune de normă;
 • Count №3 - este un record de muncă în combinație cu numele părților structurale ale organizației, titlul de locuri de muncă, profesie, indicând calificările;
 • Contele №4 - indică un număr de document și data, pe baza cărora sa făcut intrarea.

În cazul în care angajatul este concediat de la locul de muncă, în combinație, înregistrarea concedierii este efectuată în aceeași ordine, pe baza unui document de la locul de muncă în același timp.

Editare înregistrare pe pagina de titlu

Dar sunt momente când datele personale ale angajaților cu privire la sat din titlu au erori (în loc de „Natalia“ este scris, „Natalia“, sau de a face o greșeală în data nașterii sau numele) și se dovedește doar atunci când un angajat primește un nou loc de muncă și un angajat al departamentului de personal, verificarea documente, găsește o nepotrivire. În acest caz, instrucțiunile trebuie să se întoarcă la fostul angajator, care trebuie să asigure corectarea erorilor sau inexactități.

Greseli frecvente atunci când se umple de înregistrare ocuparea forței de muncă

La testarea de multe ori dezvaluie erori care permit angajaților din departamentul de personal în completare a acestora. Printre cele mai populare:

corectarea unei înregistrări

Conform instrucțiunilor inexacte din intrările tăiat; „experiența de lucru“ și „Informații despre premiul“ nu este permis. Cum de a face înregistrările de muncă de corecție? Intrare incorectă trebuie să fie recunoscută ca fiind invalid și spre dreapta.

Dacă vă înregistrări compromise de numerotare, atunci acesta poate fi corectat doar prin recunoașterea întreaga înregistrare sub numărul invalidă corespunzător, iar apoi a pus numărul sub care intrarea trebuie să fie originale, iar în caseta №3 scrie: „Număr record de (a se insera numărul) nu este valid.“ Apoi, trebuie să repetați înregistrarea cu un număr diferit.

Distrugerea formelor stricate

cărți învechite și de muncă sau spații libere inserții deteriorate trebuie să fie distruse. Acest lucru ar trebui să se facă în conformitate cu normele de lucru cu forme de contabilitate strictă, creând o comisie specială, care va confirma procedura de distrugere, după ce a făcut actul. Actul precizează motivul pentru distrugerea formelor, precum și numerele lor de serie. Sub actul de a picta toți membrii comisiei și aprobat printr-un act al șefului organizației.

cazuri speciale

profesioniști HR sunt de multe ori se confruntă cu întrebarea: cum să reflecte informațiile pe care orice termen care nu este inclusă în continuitatea ocupării forței de muncă. Acest lucru se întâmplă în cazul în care un cetățean atribuit, de exemplu, activitatea de corecție. În acest caz, mențiunea corespunzătoare se face în cartea de lucru:

 • Count №1 - numărul de ordine al înregistrării;
 • Count №2 - data intrării;
 • Count №3 - Format inregistrare: „Ore de la (ziua, luna, anul) până la (ziua, luna, anul) nu sunt incluse în continuitatea ocupării forței de muncă“;
 • Contele №4 - indică motivul pentru scris (ordinea, ordinea angajatorului, care este emis în conformitate cu definiția sau sentința unei instanțe), data și numărul acestuia.

În cazul în care duratele de serviciu ale angajaților din organizație a făcut o schimbare a numelui său, o înregistrare a acesteia și a intrat în cartea de muncă. Acesta este un punct foarte important, pentru că după schimbarea numelui companiei se va schimba sigiliul și în cazul concedierii unui angajat în cadrul înregistrării va fi livrat deja noul sigiliu cu numele nou. Și dacă nu există nici o înregistrare de redenumire, fondul de pensii nu va conta în intervalul de timp în întreprindere. Același lucru se aplică pentru a redenumi poziția pentru care lucrează angajatul. Dacă au existat modificări de personal, acestea trebuie să fie, de asemenea, reflectate.

înregistrări de probă în Carnetul de muncă

Cum se scrie cartea de muncă

Cum se scrie cartea de muncă
Cum se scrie cartea de muncă

Cum se scrie cartea de muncă
Cum se scrie cartea de muncă

Cum se scrie cartea de muncă

Cum se scrie cartea de muncă

Cum se scrie cartea de muncă

Cum se scrie cartea de muncă

Cum se scrie cartea de muncă

Cum se scrie cartea de muncă

Cum se scrie cartea de muncă

Nu am găsit un răspuns la întrebarea dvs.? Aflați cum să rezolve exact problema ta - Suna acum:

+7 (499) 703-35-96 (București)
+7 (812) 309-82-63 (București)

Este rapid și gratuit!