Invertor aparat de sudura, care este mai bine și cum de a alege

Modern aparat de sudura invertor sunt din ce în ce cumpărate pentru uz casnic. De aceea, problema care a invertoarelor este mai bine de a alege este relevantă pentru mulți. Chiar dacă Compare vizual echipamente de sudare și de transformare de tip invertor, puteți observa imediat diferențele evidente în dimensiunile lor. Invertor - acest mini dispozitiv care diferă în mod semnificativ în greutate, ceea ce îl face ușor de transportat într-un loc în cazul în care acestea vor fi efectuate lucrări de sudură.Cum de a alege aparatul de sudură dreapta

Definirea cerințele lor la invertor, studia caracteristicile dispozitivelor propuse sunt introduse pentru revizuire, ceea ce face alegerea corectă - simplu!

Dimensiuni compacte si greutate redusa - nu singurul argument în favoarea alegerii tipului de dispozitiv invertor pentru utilizarea în atelier acasă sau la cabana. Un astfel de echipament are o serie de avantaje care îl disting de alte tipuri de aparate de sudură.

Pentru a fi produs prin invertor de înaltă calitate, fiabile și suduri frumoase, este necesar să se știe cum de a alege aparatul de sudura potrivit pentru acasă sau pentru utilizare în țară. Este important să existe o înțelegere a principiului de funcționare a dispozitivelor de invertor și caracteristicile de bază pe care le posedă.

Funcțiile și operațiunile de aparate de sudare invertor

Toți cei care încă mai amintesc fizica de liceu, știm cum transformator este proiectat pentru a converti tensiune și amperaj. Baza acestui dispozitiv principiul inducției magnetice, prin care este alimentat de tensiune la intrarea transformatorului, se reduce considerabil. subtensiune conduce la faptul că mărește curentul.

Transformatoarele utilizate pentru efectuarea operațiunilor de sudură, tensiunea standard a rețelei electrice, a cărei valoare este de 220, este redus la 24-30 V, în timp ce curentul este crescut la câteva sute amperi. Curent de o astfel de putere este necesară pentru a face posibilă formarea între electrod și suprafața părților arcului electric și din care se folosește căldura pentru a le topi. Simplitatea designului a transformatorului de sudare este cauza fiabilității sale și costuri reduse.

Invertorul este conceput pentru a efectua lucrări de sudură, aranjate mult mai dificil. Baza muncii sale este pus principiu complet diferit. Curentul electric furnizat la intrarea unui astfel de aparat, este nevoie de mai multe etape de conversie:

Cum de a alege aparatul de sudură dreapta

O diagramă bloc tipică a unui invertor de sudare

  • rectificarea curentului alternativ alimentat de la o rețea electrică standard;
  • netezirea impulsuri care pot apărea în semiconductoarelor;
  • conversia unui curent continuu alimentat de la invertor redresor, la curent alternativ cu o frecvență de 20-50 kHz.
  • reduce cantitatea de înaltă tensiune variabilă (70-90 V), ceea ce conduce la o creștere a rezistenței sale la 100-250 A.
  • AC la DC de conversie, care vor fi utilizate pentru a efectua operațiuni de sudură.
Datorită invertoarele sale de umplere electronice nu demonstrează numai cele mai bune caracteristici ale curentului de sudare, dar, de asemenea, oferă o serie de opțiuni suplimentare, care sunt deosebit de utile pentru sudori cu calificare prea mare.

Aceste opțiuni prezente în aproape toate modelele moderne de acest tip de echipament includ următoarele funcții:

  • furnizarea de aprindere rapidă a sudare cu arc electric - „Hot Start“ (curent furnizat la electrodul este crescută în mod automat în momentul aprinderii arcului de sudură, ceea ce face ca acest proces mai rapid și mai ușor);
  • minimizarea riscului de lipirea electrodului la suprafața pieselor - „Antizalipanie“;
  • oferind forțând arc - "Fast & Furious arc."

Cum de a alege aparatul de sudură dreapta

Esența antizalipaniya funcției de muncă

De „Antizalipanie“ constă în faptul că, în momentul contactului cu suprafața electrodului a componentei, atunci când riscul ridicat de sudură, la electrodul încetează să fie alimentat un curent electric. Odată ce electrodul este deconectat de la suprafață o parte, condițiile de sudură selectate sunt restaurate automat.

Forțarea arcului de sudură prevede că curentul de sudare la momentul critic aproximare a electrodului la suprafața piesei de prelucrat crește riscul de sudare (lipire), este de asemenea redusă la minimum. Trebuie avut în vedere faptul că posibilitatea de a forma un arc electric stabil și pentru a minimiza stropilor, nu sunt prezente în toate modelele de invertoare. Acest lucru ar trebui să fie luate în considerare atunci când se decide pe ce fel de aparat de sudura pentru a alege.

Cum de a alege aparatul de sudură dreapta

conectori de ieșire Creșterea oferă suficiente conductivă pentru funcționarea la modurile maxime

Alege-și cumpăra pentru mașină de acasă sau de sudură grădină legate de un tip invertor, - cea mai bună opțiune, de asemenea, pentru că un astfel de dispozitiv poate funcționa cu orice tip de electrozi. Acesta poate fi utilizat pentru sudarea diferitelor metale (oțel, metale neferoase). din oțel inoxidabil sofisticate pot fi, de asemenea, cu succes sudate, în acest sens, cu ajutorul unui astfel de dispozitiv. Cu toate acestea, va trebui să achiziționeze echipamente suplimentare și accesorii (butelie de gaz umplut cu argon, electrozi de tungsten si suporturi pentru utilizarea lor).tablă de sudare - De asemenea, nu este o problemă pentru invertoare moderne. În acest scop, este mai bine să se folosească o tehnologie semi-automate de sudura. Acest lucru va necesita dispozitiv suplimentar de cumpărare de alimentare sârmă de sudură și un balon, care va conține dioxid de carbon.

Cum de a alege aparatul de sudură dreapta

Controale și conectori de sudura semiautomat "Fast and Furious-200" (click pentru a mari)

Dacă sunteți interesat de modul de a alege un aparat de sudură, care este special conceput pentru a efectua sudura semi-automata, este mai bine să acorde o atenție la modelul, în cazul în care există deja un dispozitiv care este responsabil pentru furnizarea de sarma de sudura. Astfel de modele de invertoare care, fără probleme folosite pentru a lucra într-un studio de acasă sau în țară, pot fi recunoscute cu ușurință de etichetare conține combinația MIG / MAG litere.

Invertor de sudare mașină la domiciliu sau la cabana

Pentru uz casnic (atunci când nu este nevoie de mult timp implicat în lucrări de sudură, fără o pauză) nu este necesar pentru achiziționarea de echipamente scumpe pentru uz profesional. În acest scop, este suficient pentru a cumpăra un invertor care este capabil de a lucra timp de 10-15 minute, cu o pauză de jumătate de oră. Dacă sunteți interesat în cel mai bun invertor pentru echipamente de site-ul de producție, să dobândească model de uz casnic este inadecvat.

Pentru lucrări de sudură la domiciliu sau la cabana, de obicei, cumpăra invertoare pentru sudare manuală cu arc. Astfel de dispozitive sunt ușor de recunoscut de marcaj, care conține literele MMA. Numerele care urmează după aceste scrisori ne permit să se determine puterea curentului de lucru, care se calculează pe echipament.

Noi înțelegem caracteristicile tehnice ale dispozitivelor invertor

Testare invertoare de sudura, efectuate atunci când acestea sunt selectate, nimic nu vă va spune dacă nu aveți informații despre ce specificațiile echipamentele pe care le-au achiziționat. Caracteristici invertoare nu sunt numai pentru fiabilitatea lor, dar, de asemenea, la un număr de alți parametri.

Mărimea tensiunii de alimentare

Atunci când alegeți un dispozitiv de sudare pentru utilizare la domiciliu sau la cabana, trebuie să acorde o atenție la echipamentul care este alimentat de la o tensiune de 220-230 V. Este important ca dispozitivul poate funcționa la abaterile de tensiune, constituind 10-15%. Dacă ați cumpărat invertorul, puteți destul de sigur cum să lucreze pe ea la scăderea tensiunii în rețeaua electrică, iar când acesta sare.

Echipament Ciclu de lucru (PX)

Această opțiune, ceea ce este foarte important pentru unitățile invertor, indicând modul în care aceasta se referă la timpul de funcționare continuă la sarcină maximă cu timpul necesar pentru a lua o pauză. Să presupunem echipamente PV este de 60%. Acest lucru înseamnă că, după 10 minute de funcționare, invertorul trebuie să se acorde o pauză de 10 minute, timp în care el trebuie să se răcească.

Cum de a alege aparatul de sudură dreapta

Ciclul de lucru al invertorului de sudura cu includerea de 60%, la un curent de 300 Amp

Intervalul de reglare a curentului de sudare

Dacă te uiți la rating-ul de invertoare de sudura. cusătura superior ocupă în acesta dispozitivele în care curentul de sudură poate fi reglată în limite largi. Aceasta explică faptul că astfel de dispozitive includ o versatilitate largă: ele pot la fel de bine pot fi preparate ca o piese de foi subtire si piese masive. mini-invertoare de uz casnic, funcționalitate care nu impune prea mare de cerințe, produc curent care funcționează în intervalul de 150-200 A.

Diametrul electrozilor pentru sudare

Acest parametru, care poate varia în intervalul de 1,4-6 mm, depinde de intensitatea curentului, care este capabilă să producă un invertor. Indiferent de producător, acest parametru este întotdeauna specificat în marcaj aparatului de sudură. Este întotdeauna mai bine să achiziționeze echipamente cu o marjă în acest parametru. Acest lucru vă permite să obțineți suduri de înaltă calitate, chiar dacă tensiunea într-o rețea electrică a scăzut.

Cum de a alege aparatul de sudură dreapta

Dependența curentului de sudare de mărimea electrodului și grosimea metalului

Orice invertor, care are la bază de proiectare a face circuite complexe, care sunt foarte sensibile la prezența prafului în aerul ambiental. Dacă sistemul de ventilație aparate de uz casnic nu este prea important parametru, invertoare industriale operate în aer puternic poluat, trebuie să fie echipate cu un sistem modern de tunel. În plus, indiferent de sistemul de ventilație nu a fost echipat cu un invertor, cel puțin de două ori pe an măruntaiele lui trebuie să fie curățat de praf acumulat.

Cum de a alege aparatul de sudură dreapta

Panoul din spate al invertor profesionist cu două ventilatoare

Condiții de funcționare Temperatura

Deoarece baza oricăruia dintre structurile invertorului cuprind circuite electronice, nu are nici o temperatură scăzută (-15 grade Celsius). Dacă vă decideți să cumpărați un dispozitiv invertor, este mai bine să aleagă acele modele care pot fi operate într-un interval de temperatură de -10 - 40 grade Celsius. Aceste caracteristici ale mini-echipamente și de a determina cerințele pentru condițiile de depozitare. Camera în care va fi invertorul, nu trebuie să fie doar cald: este de asemenea necesar pentru a elimina riscul de condens, care ar putea deteriora aparatele cu circuite electronice.

Principalul și cel mai scump orice nod al dispozitivului invertor este unitatea de putere, și în care există un curent de formare de la o frecvență ridicată. Dacă analizăm revizuirea motivelor pe care o astfel de unitate poate eșua, cele mai frecvente dintre acestea sunt de tensiune salt semnificativ într-o rețea electrică, nerespectarea limitelor de viteză de tăiere de metal gros, în care activitatea nu poate fi o protecție termică în stare.

Alegerea unui invertor pentru uz casnic. trebuie să ia timp pentru a se familiariza cu acest echipament recenzii și recenzii de utilizator de pe marca și modelul specific. Acest lucru vă va oferi o oportunitate de a cumpăra o mașină care nu va cauza probleme în exploatare și întreținere, permit să primească calitate și suduri fiabile.

Ce marca de invertor de a alege?

Pe piata de astăzi există o mare varietate de mărci și modele de unități invertor, în alegerea pe care chiar și specialistul cu experiență se pot pierde. Chiar și o analiză sumară a pieței indică faptul că acesta a prezentat ca un mini-dispozitiv low-cost, și dispozitive de invertor multi-funcționale, care pot fi chiar folosite pentru a dota unitățile de producție.

Cel mai bun mod de a cumpăra un echipament invertor ieftin, dar de încredere pentru utilizarea în atelier acasă sau la grădină este de a analiza cercetarea privind modelele de piață, introducerea la revizuirea și selectarea opțiunii optime. Firește, un indicator indirect al calității unui anumit model al unității invertor este prețul pentru ea.

Cum de a alege aparatul de sudură dreapta

Compara diferite mărci de invertoare

Atunci când cumpără un model de invertor ieftin, ține cont de faptul că funcționalitatea acestui echipament este foarte limitat, iar curentul de sudare, pe care le produce, este reglementată într-un interval foarte îngust.