Chituirea pas cu pas instrucțiunile țiglă și sfaturi

Arătând rosturile dintre dale trebuie să fie corecte. În acest scop, știm ce ar trebui să fie consistența soluției, precum și atunci când este necesar pentru a elimina excesul de soluție, etc. Aceste nuanțe tocmai a dezvăluit în acest articol. Familiarizarea cu ei, sunteți sigur de a face acest lucru corect.Necesar pentru chituirea instrumente și materiale de gresie:

- pastă de ciment;
- banda de mascare;
- o spatulă de metal;
- spatula de cauciuc;
- burete, racletă;
- găleată, o cârpă curată.

Chituire placi ceramice

Acordați o atenție deosebită la alegerea corectă a culorii mortar. Cât de des vin la cineva pentru o vizită, veți observa o discrepanță între dale și îmbinările dintre ea? Pentru a evita acest lucru trebuie, să ia o bucată de țiglă și du-te la materialele de construcție magazin. În funcție de gustul dumneavoastră, pentru a alege nuanta potrivita.

Notă: culoarea chitul uscat pentru 99 la suta corespunde culoarea cusătura finit între dale.

Nu este recomandat pentru montarea placilor pe podea pentru a face cusătura albă pe podea în bucătărie sau baie - acestea vor deveni în curând gri. In schimb, alege un mortar de culoare de lumină, potrivite pentru culoarea placilor. Dacă aveți de gând să evidențiați cusături, folosiți nuanțe contrastante. În caz contrar, cumpara un mortar exact aceeași culoare ca și țiglă.

pregăti cu atenție la suprafață. În caz contrar, nu veți obține rezultate maxime. Notă reziduurile adezive în canelurile dintre plăci. Ei chiar împiedicat de la a face treaba perfect. Acestea ar trebui să fie eliminate.
In primul rand, un burete umed pentru a îndepărta toate reziduurile adezive de pe suprafața plăcilor. Apoi trece la curățarea golurilor țiglă.

Scoateți și eliminați toate crucile din plastic, care au fost utilizate pentru căptușirea podea sau perete gresie. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui clește sau la marginea unei spatule metalice. A nu deteriora marginile plăcilor.
Notă: Nu utilizați două sau trei ori aceleași cruci pentru lipirea dale. Acest lucru nu este ceva pe care salvați.
După îndepărtarea crucile fi angajate prin îndepărtarea adezivului din canelurile dintre plăci. Pentru a face acest lucru, utilizați o spatulă de metal. spații libere între plăci permit aplicarea chitul în jurul spațiului țiglă.
Toate separat elimina reziduurile de adeziv de pe suprafețele plăcilor și îmbinărilor cu un aspirator.
Protejați toate benzile de hârtie adiacentă suprafeței țiglă, de exemplu, tocurile ușilor, podea de lemn, etc. Astfel de manipulări vă va salva o mulțime de timp și efort în timpul spălării de mortar uscat.
Numai tu poti trece la prepararea soluției după încheierea procedurilor de pregătire.

Notă: Evitați utilizarea dale chit nu sunt de încredere producători. Produsul nu trebuie să fie ieftin - aceasta va afecta timpul de întărire a soluției, ductilitatea și ușurința de utilizare.Pentru agitarea soluției într-o găleată, veți avea nevoie de o spatulă de metal îngust. Două instrumente pot fi folosite pentru rostuire, prezentat pe fotografie pe părțile laterale ale unei spatule de metal. În acest caz, acesta va fi folosit o spatulă de cauciuc.
Se toarnă într-o găleată cantitatea de apă (a se vedea instrucțiunile de pe ambalaj cu pastă de ciment). Se amestecă cu o spatulă și vsyp treptat amestec uscat. Lăsați amestecul înainte de amestecare finală „coc“ câteva minute pentru a activa funcția sa adezivă.
Notă: nu a respira praful în timpul rosturilor de chituire, folosiți o mască respiratorie.

Se agită amestecul de bine, astfel încât nu există cocoloașe. În fotografie puteți vedea consistență de mortar pregătit în mod corespunzător - aceasta nu ar trebui să alunece de pe știulete cu o spatulă, dar nu ar trebui să ruleze prin ea ca apa. În caz contrar, chitul nu va fi durabil.
Aplicarea chituire

Înainte de a aplica chitul de sine bine umeziți suprafața țiglelor în apropierea articulațiilor. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui burete umed.
Inceput de mortar aplicat la intrarea din unghiul opus al camerei și trece treptat în direcția de intrare.
Numai în această secvență și un hol, vei fi curat.

Pentru mortar de consum țiglă nu a fost prea mare, folosiți doar o cantitate mică de amestec la un moment dat. Deci, se aplică un amestec mic cu o spatula de metal uniform la capătul unei spatule de cauciuc. spatula de cauciuc incepe umplerea rosturilor la un unghi de 30-45 grade.
Plimbare pe același site-ul de mai multe ori, până când țiglă spațiu umplut complet.
Trebuie să lucreze cu răbdare să-l cu precizie. Cum vă asigurați că pentru a face acest lucru nu este dificil. Treptat lucra drumul spre ieșirea din incinta.

După 20 de minute după aplicarea chitului pe întreaga suprafață a podelei, îndepărtați excesul.
Notă: asigurați-vă că pentru a efectua această procedură în timp. În caz contrar, pentru aspectul perfect al articulațiilor dvs. pe o țiglă trebuie să-și petreacă o mulțime de bani pe o varietate de mijloace. De obicei, după chituri aplicație așteptați 20 de minute și apoi se spală cu suprafața în exces țiglă cu o cârpă curată și uscată.

Alveolele în lipiturile țiglă

Notă: Dacă faceți articulații același nivel cu țiglă, săriți peste acest pas și du-te la faza de spălare pastă de ciment cu un burete umed.

După 5 minute de aplicare chitul ia o bucată de tub, și îndepărtați excesul cu suturi.
Lucrați aici foarte atent, pentru că ce formă ai face pentru articulații de la acest punct, așa că va rămâne. În același timp, de a face totul pentru a fi rapid.

Bucăți de exfoliat curat eliminare mortar. Dacă nu, ei pot ajunge pe articulații și stick la el.
Deci, primul pas în eliminarea excesului de mortar de la podea este de a folosi o cârpă uscată pentru a îndepărta bucăți mari.
Apoi, utilizați un burete umed.

Notă: Dacă observați că un burete umed pentru a elimina suturile strat destul de mare de mortar, așteptați cinci minute, iar apoi se continua cu aceeași procedură din nou.

După aceea, podeaua va începe să ia forma corespunzătoare (a se vedea. Foto). Dar, pe suprafața plăcii este încă colorată în plăci, care nu pot fi eliminate dintr-o dată.
Notă: Dacă observați o îngroșare la cusături, care nu este un burete umed pentru a elimina, utilizați în racleta locuri de gheață sau partea umedă abrazivă a buretelui.

După 10-20 minute, ștergeți podeaua cu o cârpă umedă (MOP). Nu apăsați tare pe mătură - chitul nu este încă pe deplin întărită. În final, amestecul se întărește după o zi, uneori mai mult, în funcție de grosimea stratului și de umiditate.
După această procedură raid de pe suprafața tigla trebuie să dispară complet.
Acum vă puteți bucura de frumusețea creată.

Știri asociate: