De unde știi că aveți viermi în casă, indiferent dacă au sau nu se pot trece

Esența problemei

Worms sau helminții, sunt organisme vermiform natura infecțioasă parazitare, penetrantă și în curs de dezvoltare în diferite organe umane. Ei au multe soiuri care asigură existența unor viermi la oameni de diferite forme, dimensiuni, și speranța de viață. Viermii pot fi detectate atât la sugari și adulți.Infecția umană are loc prin penetrarea de ouă de helminți prin alimente, apă, aparate de uz casnic și îmbrăcăminte, sol (transferate muște) și prin carne sau pește (în cazul în care se multiplica viermi la animale). După ce a pătruns în corpul uman, paraziți dezvoltat activ în condiții favorabile sau să curgă în stare latentă (gelmintonositelstvo) la o protecție imună suficientă. Progresând etapa de dezvoltare helminți duce la apariția unor boli specifice - Vermioza diferite tipuri. Provoac dezvoltarea rapidă a viermi în corpul următorii factori: un sistem imunitar slăbit, dieta necorespunzătoare, nerespectarea normelor elementare de igienă, o serie de boli intestinale și boli ale organelor interne.

Ce trebuie să faceți dacă aveți viermi

viermi parazitara mod de a dezvolta o persoană presupune că acestea iau nutrienți din țesutul celular, creând un deficit de vitamine și oligoelemente esențiale. Aceasta dă naștere la tulburări funcționale ale organelor interne, unde exista infestare cu paraziți. Dezvoltarea rapidă a acestora, însoțită de eliberarea de substanțe toxice care afectează procesele metabolice și electrolitice, cauzând toxicitate generală. Ca urmare, fluxul de helmintozelor a provocat boli grave (pancreatită, astm, dermatită, și altele). Atunci când, în mod normal de funcționare a leziunilor de imunitate helminți ei înșiși pot suferi, dar se bazează în special pe ea nu este în valoare de ea - de multe ori apar complicații grave (și decese, chiar înregistrate).

Există mai multe varietăți de viermi care pot exista în corpul uman. Puteți selecta următoarele tipuri de viermi la om. Nematode (nematodele) - limbrici, oxiuri, filaria, Whipworm, strongiloidy, Ancylostoma, Trichinella; (trematode) viermi plati - ghiare, klonorh (gălbează chineză), Fasciola, Schistosoma. Alternativ trematode sau cestode alocate tenii. bovine, porcine și tenia pitică. un teniei. Echinococcus.

Ce trebuie să faceți dacă aveți viermi

Ce trebuie să faceți dacă aveți viermi

Caracteristici ale bolii la adulți

Simptomele infectiilor helminți in copilarie sau corpul uman adult în mai multe moduri similare, dar o serie de caracteristici din vechile manifestat mai clar, ceea ce face posibil să vorbim despre specificul determinării prezenței paraziților în ele. Există următoarele simptome pentru a determina dacă există viermi în organism:

 1. 1 leziuni cutanate sub formă de reacții alergice: pete, erupții cutanate, acnee, furuncule, papilom, urticarie.
 2. 2 tuse cronica, nu elimina droguri expectorant.
 3. 3 Semnele respiratorii superioare: rinită cronică, inflamații frecvente.
 4. 4 Tulburări ale aparatului digestiv: constipație cronică cu paraziți intestinali și localizarea diaree în leziunile organelor coleretice; balonare; flatulență.
 5. 5 imunitate redusă, manifestată în răceli frecvente.
 6. 6 Tulburări nervoase, iritabilitate, nervozitate.
 7. 7 dinți caracteristice de măcinare în timpul somnului.
 8. 8 letargie, depresie, oboseală, scăderea performanței.
 9. 9 articulare și dureri musculare.

Ce trebuie să faceți dacă aveți viermi

Simptomele bolii la copii

Detectarea de viermi la domiciliu la copii este legată de supravegherea anumitor caracteristici specifice. Ele pot apărea ca urmare a faptului că copiii, cel mai caracteristic este dezvoltarea infecțiilor helminți, cum ar fi ascaridozei, opisthorchiasis și bothriocephaliasis. Un părinte experimentat știe că suspecta prezența de viermi într-un copil poate fi următoarele simptome: mâncărime în zona anusului; salivarea a crescut, mai ales pe timp de noapte și în dimineața, și acumularea de salivă în cavitatea bucală; pofta crescut de zahăr și toate dulciurile; descuamarea pielii pe pleoape; păr uscat; plăci de unghii fragile; somnolență și tulburări de concentrare; răceli frecvente fenomen; simptome anemice pentru nici un motiv aparent. Probabilitatea ca viermii vor fi identificate in studiu, foarte mare în cazul în care detectat trei sau mai multe caracteristici spus simultan.Ce trebuie să faceți dacă aveți viermi

Metode de diagnostic în diagnostic

La dezvoltarea regimurile de tratament pentru infectiile helminți este important nu numai pentru a stabili prezența paraziților în corpul uman, dar, de asemenea, pentru a determina (inclusiv la domiciliu) specia lor. display-uri externe își pot permite să-și petreacă o astfel de diferențiere trebuie să efectueze teste de diagnostic. La copii, cel mai frecvent tip sunt oxiuri, care pot fi identificate destul de ușor. Acești paraziți înșiși la crawl noapte din anusului să depună ouă în pliurile pielii. În acest moment, le puteți vedea cu ochiul liber, și, de asemenea, de dorit să se ia tampoane pentru analiza la microscop pentru un diagnostic mai precis.

Ce trebuie să faceți dacă aveți viermi

Alți viermi nu sunt detectate atât de simplu, iar cel mai simplu mod de a determina prezența lor este o probă de scaun. Perioada optimă pentru prelevarea de probe de fecale pentru cercetare este timpul după ingestie (2-3 ore), deoarece în această perioadă viermi creștere maximă în mărime, având o porțiune de nutrienți.

Diferențiere preliminară a speciilor de helminți se poate face prin analiza manifestărilor. Astfel, semnele de anemie sunt caracteristice diphyllobothriasis, trihotsefaleze și schistosomiasis. Rafinat diagnosticul pentru a reduce nivelul de hemoglobină și a celulelor roșii din sânge. Mai mult decât atât, în acest caz, există semne clare de disbacterioza (acesta este detectat în fecale și inclusiv schimbarea culorii).

Limbrici sunt paraziți foarte frecvente la copii și adulți. Ei tind să fie localizate în intestin și plămânii, precum și dezvoltarea rapidă a acestora determină o creștere a temperaturii corpului. Cunoscutul tuse frecventă cu expectoratie tentă galbenă, și, uneori, chiar și cu urme de sânge. Sputa eșantion sub un microscop vă permite să specificați diagnosticul. Odată cu localizarea paraziți în plămâni. împreună cu temperatură ridicată, există infiltrare, în timpul kotorayaopredelyaetsya radiografie. Analizele de sânge indică un nivel crescut de eozinofile. infestările intestinale se manifestă sub forma unor tulburări digestive din cauza perturbațiilor produc tripsină și pepsină. Clarificarea acestui fenomen se bazează pe rezultatele cercetării de suc gastric.

Concentrația de viermi în intestine și canalele biliare lumeni duce la tulburări în eliminarea bilei, rezultând apariții caracteristice. Prezența Ascaris și klonorha (gălbează chinezesc) poate oferi caracteristici specifice ale icter obstructive.

Puteți determina prezența trichineloză la apariția durerii musculare, febră, umflarea feței (mai ales în epoca zonei). Fascioliasis, Clonorchiasis, opisthorchiasis adesea asociat cu plasarea parazitului în vezica biliară, care determină apariția simptomelor sindromului icter. Atunci când dezvoltarea lor poate detecta o creștere a ficatului și splinei chiar și atunci când palparea.

Ce trebuie să faceți dacă aveți viermi

Numeroase semne manifestat strongyloidiasis. Aceasta boala este cea mai frecventa cauza de diferite reacții alergice. Este caracterizată prin natura tulburării gastro-intestinale. Clarificarea analizei biochimice a punctelor de sânge pentru a crește nivelul de bilirubinei și enzimelor hepatice specifice.

reacții alergice

O reacție alergică este considerată a fi o manifestare caracteristică a infecțiilor helminți. Astfel, nu este detectată nici o alergie afara - o reactie se cauzata de viermi care produc toxine. Destul de des găsite în astfel de formă comună leziuni helmintice alergice ca giardiaza. infestarea Giardia într-un corp uman (și la copii și adulți) perturbă funcționarea ficatului și rinichilor, care asigură acumularea de produse metabolice în sânge și, în consecință, provoacă reacții alergice.

Când se înregistrează giardioza frecvent următoarele reacții alergice: semne de dermatita in zona gurii; acnee si cosuri multiple; psoriazis; Herpes pe buze; neurodermatita. Simptomele lyamblioznoy alergii pot fi locale sau generale. Simptomele locale: mâncărime, de tip uscat tuse, îngustare a lumenului bronșic. Semne de tipul general: rinita, astm bronșic, a crescut fragilitatea de plăci de păr și unghii.

Ce trebuie să faceți dacă aveți viermi

testarea acasă

Pentru a evalua dacă viermii din corpul uman este, puteți petrece un fel de testare la domiciliu. Pentru a efectua o analiză independentă este necesară pentru a determina prezența următoarelor simptome:

 • Prezența pruritului anusului;
 • apariția erupții cutanate sau alte anomalii ale pielii;
 • greață și vărsături frecvente;
 • tulburări de somn și un sentiment de slăbiciune la ridicare;
 • balonare și flatulență cronică;
 • tulburare frecventă a sistemului digestiv;
 • senzație apariția de amărăciune în gură;
 • ganglionilor limfatici;
 • apariția de dureri musculare sau articulare.
 • scrâșnirea dinților în timpul somnului.

7, în prezența simptomelor în același timp, poate fi foarte probabil să vorbim despre leziunile helmintice ale corpului uman.

În acest caz, este necesar, cât mai curând posibil, pentru a vizita un medic boli infectioase sau parasitologist pentru un diagnostic precis și dezvoltarea unui regim de tratament individual.

Și un pic despre secretele.